شرکت راحت رفت

جهت مشاوره با همکاران ما

ویزای استارت آپ اروپا

خیلی از ایده‌های خلاقانه برای ایجاد کسب‌وکارها، از اروپا سر درمی‌آورند! برای بررسی دقیق‌تر و پیداکردن جواب کمی عمیق‌تر شدیم و نگاهی به آمار و ارقام انداختیم. حدسمان درست بود؛ اروپا، خانه و سکوی پرتاب خیلی از شرکت‌ها نوپا است.

 

احتمالاً شما هم یکی از همان صاحبان ایده هستید که به‌دنبال اخذ ویزای استارت آپ اروپا و عملی‌کردن طرح‌های خود هستید؛ یا حداقل می‌خواهید شرایط آن را بدانید.

در هر صورت، این مطلب یک راهنمای کامل ویزای استارتاپ اروپاست؛ که در آن نگاهی به آمار و ارقام استارتاپ‌ها در اروپا می‌اندازیم، دلیلِ انتخاب این قاره برای راه‌اندازی کسب‌وکار را بررسی می‌کنیم، شرایط اخذ ویزای استارتاپ اروپا را می‌گوییم و نگاهی هم به بهترین کشورها برای شروع بیزنس می‌اندازیم.

آمار و ارقام استارتاپ‌ها در اروپا

به نمودار زیر دقت کنید:

به‌طور کلی در این 7 سال؛ سرمایه‌گذاری‌ها افزایشی بوده و تقریباً 5 برابر شده است. فقط در سال 2021، حدود 8400 سرمایه‌گذاری بر روی استارتاپ‌های مختلف در اروپا انجام شده است؛ که از این تعداد حدود 1200 سرمایه‌گذاری بر روی استارتاپ‌های تازه‌تاسیس بوده است. یعنی در سال 2021 حدود 1200 استارتاپ در اروپا راه‌اندازی شده است؛ که عدد کوچکی نیست!

احتمالاً شما هم یکی از همان صاحبان ایده هستید که به‌دنبال اخذ ویزای استارت آپ اروپا و عملی‌کردن طرح‌های خود هستید؛ یا حداقل می‌خواهید شرایط آن را بدانید.

در هر صورت، این مطلب یک راهنمای کامل ویزای استارتاپ اروپاست؛ که در آن نگاهی به آمار و ارقام استارتاپ‌ها در اروپا می‌اندازیم، دلیلِ انتخاب این قاره برای راه‌اندازی کسب‌وکار را بررسی می‌کنیم، شرایط اخذ ویزای استارتاپ اروپا را می‌گوییم و نگاهی هم به بهترین کشورها برای شروع بیزنس می‌اندازیم.

دلایل این استقبال چیست؟ چرا خیلی‌ها ایده‌هایشان را به اروپا می‌برند؟ و هدف اصلیِ تمایلِ سرمایه‌گذارن برای سرمایه‌گذاری روی این کسب‌وکارها چیست؟ در ادامه بررسی می‌کنیم:

دلیل انتخاب اروپا برای راه‌اندازی استارتاپ چیست؟

پیداکردن این دلایل چندان سخت نیست. چهار کشور در لیستِ ده قدرت برتر اقتصادی دنیا، اروپایی هستند! سیاست‌های درست، برنامه‌ریزی‌های دقیق، سرمایه‌گذاری‌های کلان روی شرکت‌ها، و توسعه‌یافته‌بودنِ این کشورها از مهم‌ترین دلایل و مزایای راه‌اندازی استارت آپ در اروپا هستند. چند دلیل مهم دیگر هم وجود دارد:

دلیل اول: تنوع بازارها و شانس بالای اخذ ویزا

اروپا شامل 44 کشور است و بازارهای اقتصادی متنوعی دارد. اگر شما با یک طرح تجاری بخواهید در آمریکا سرمایه‌گذاری کنید، شانس خیلی کمتری نسبت به اروپا دارید! چون تنوع کشورها، سرمایه‌گذارها، بازارهای اقتصادی و شرایط رشد آنقدر زیاد است که حتی اگر یک کشور، شما و ایده‌تان را قبول نکرد، کشور همسایه پذیرای شماست! مثلاً اگر کشوری روی ایده‌های حوزۀ بلاک‌چین سرمایه‌گذاری نکرد، کشور بغلی یا یکی آن‌طرف‌تر، دستِ رَد به آن نمی‌زند!

دلیل دوم: شرایط رشد و توسعه کسب‌وکار

با راه‌اندازی استارتاپ در اروپا، حمایت‌های متعددی از سرمایه‌گذاران و دولت‌ها دریافت می‌کنید. شرایط برای رشد، سودآوری، گسترش شرکت و توسعه فعالیت‌ها در این قاره برای شما فراهم است. حرف‌هایمان را بی‌پایه و اساس نمی‌زنیم. به نمودار زیر دقت کنید:

همان‌طور که می‌بینید؛ ارزش جمعی استارتاپ‌های حوزه tech در کشورها اروپای مرکزی و شرقی (Central and Eastern Europe) در طی 11سال، تقریباً 19برابر شده است! طرح تجاری شما امروز یک ایده خام است و فردا یک شرکت چند میلیاردی پرسود در اروپا! این شرایط را دستِ‌کم نگیرید. خب در ادامه نگاهی به شرایط اخذ ویزا می‌اندازیم:

دلیل سوم: سطح رفاه و شرایط زندگی مناسب

هدف از مهاجرت هرچه که باشد، معمولاً کشوری را انتخاب می‌کنیم که شرایط زندگی خوبی داشته باشد. کشورهای اروپایی بهترین کشورهای دنیا از نظر سطح رفاه، شادی، امید به زندگی، آزادی و امنیت هستند؛ بررسی‌های موسسات مختلف مانند لگاتوم، OECD، سازمان ملل و آمار بالای مهاجرت به اروپا در بین ایرانیان هم به‌خودی‌خود تایید‌کننده این ادعاهاست.

دلیل چهارم: هزینه‌های مناسب زندگی در اروپا

هزینه‌های زندگی در خیلی از کشورهای اروپایی، از کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و حتی بعضی کشورهای آسیایی کمتر است. اگر نگران هزینه‌های خود هستید؛ کشورهای اروپای مرکزی و شرقی (CEE) بهترین گزینه برای شما هستند. به نقشۀ زیر دقت کنید:

هزینه زندگی در کشورهای اروپای مرکزی و شرقی

دلیل پنجم: شرایط مناسب اخذ اقامت اروپا

شرایط اخذ اقامت دائم و شهروندی در خیلی از کشورهای اروپایی روند سخت و پیچیده‌ای ندارد و بهترین گزینه‌ها برای ایرانیانی هستند که می‌خواهند هرچه سریع‌تر اقامت بگیرند. 

شرایط مهاجرت به اروپا از طریق راه‌اندازی استارتاپ هم با توجه به کشور مقصد، نوع ویزا، سازمان سرمایه‌گذار روی طرح شما و معیارهای این‌چنینی متفاوت است. البته بعضی از این شرایط تقریباً برای همه کشورهای اروپایی یکسان است و برای گرفتن ویزا بهتر است آن‌ها را داشته باشید. مهم‌ترین‌ها را در زیر آورده‌ایم:

طرح‌تجاری قوی و قابل رقابت:

 

طرحِ تجاری شما باید جدید، نوآورانه و قابل رقابت در سطح بین‌المللی باشد. همچنین این ایده باید پتانسیل رشد، توسعه و رسیدن به سود داشته باشد و بتواند تعدادی شغلِ مستقیم و غیرمستقیم برای شهروندان آن کشور ایجاد کند.

در بعضی کشورها هم مانند انگلستان، طرح تجاری شما باید توسط یک سازمان آموزشی یا تجاری تایید شود.

سرمایه‌گذاری:

برای شروع باید مبلغی در کشور مقصد سرمایه‌گذاری کنید. در بعضی کشورها می‌توانید از سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر، سرمایه‌گذاران فرشته، سرمایه‌گذاران خصوصی، شتاب‌دهنده‌ها یا مراکز رشد برای راه‌اندازی استارتاپ و تامین سرمایه اولیه کمک بگیرید.

مدرک زبان و تکمیل مدارک:

 

معمولاً باید دانش زبان کشور مقصد را داشته باشید و مدرک آن زبان را ارائه دهید. مثلاً برای انگلستان باید مدرک B2 زبان انگلیسی داشته باشید. مدارکی مانند سابقه‌کار، مجوزات شرکت و مدارک شخصی هم جزئی از روند اخذ ویزای استارتاپ هستند.

برای آشنایی دقیق‌تر با شرایط ویزای استارتاپ اروپا، بهتر است در این زمینه یک مشاورۀ تخصصی بگیرید.

هزینه ویزای استارت آپ اروپا

هزینۀ startup visa اروپا هم مانند شرایط، بسته به کشور مقصد، نوع ویزا، نوع بیزنس و … متفاوت است. مهم‌ترین بخشِ هزینه‌ها همان مبلغ سرمایه‌گذاری است که از 50,000 یورو تا 500,000 یورو متغیر است.

بررسی پرونده، صدور ویزا، کارت اقامت و استفاده از خدمات و برنامه‌های جانبی استارتاپ هم هزینه‌هایی دارد که بسته به کشور مقصد باید بپردازید. همچنین اگر برای پروندۀ خود وکیل بگیرید، هزینۀ وکلا هم به این مبالغ اضافه می‌شود.

برای تعیین میزان حدودی هزینۀ موردنیاز برای مهاجرت به اروپا از طریق استارتاپ، بهتر است با وکلا یا موسسات معتبرِ فعال در این زمینه مشورت کنید.

سخن پایانی

 

اگر به‌دنبال مهاجرت از طریق سرمایه گذاری و یا راه‌اندازی یک شرکت نوپا در کشوری دیگر هستید، به شما اروپا را پیشنهاد می‌کنیم. تنوع کشورها و بازارهای اقتصادی، شرایط مناسب رشد و سوددهی بالا، حمایت‌های مالی متعدد، راحتیِ اخذ ویزا و هزینه‌های کم از مهم‌ترین مزایای برنامه‌های مهاجرت استارتاپ اروپا هستند. برای اخذ ویزای استارت آپ اروپا باید سرمایه اولیه، طرح تجاری خلاقانه و قوی و دانش زبان داشته باشید.

جهت مشاوره با همکاران ما

با ما تماس بگیرید و یا برای تکمیبل فرم زیر اقدام نمایید
همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت

    [
    سبد خرید

    No products in the cart.

    X