مهاجرت به آلمان
در خصوص مهاجرت به آلمان، سوالها و سردرگمیها زیاد است؛ اما همۀ آنها در این مطلب جواب میدهیم؛ از روشهای مهاجرت و شرایط گرفته تا هزینهها و گرفتن اقامت.
قبل از بررسی راههای مهاجرت به آلمان؛ اگر به هر دلیلی فرصت مطالعۀ ادامه مطلب را ندارید یا از حوصلۀ شما خارج است و در صورتی که نیاز به مشاوره دارید، فرم ارزیابی مهاجرت را پُر کنید تا با یک مشاورۀ دقیق راهنماییتان کنیم.
آلمان، انتخاب اول ایرانیان برای مهاجرت به اروپاست. این را ما نمیگوییم؛ آمار و ارقام میگوید.1 طبق آخرین آمار؛ حدود 319هزار ایرانی در آلمان زندگی میکنند.2 این کشور کمبود نیروی کار دارد و اوایل ماه ژولای 2022، نانسی فِیزِر (Nancy Faeser)، وزیر کشور آلمان، گفت: با توجه به نیاز شدید این کشور به نیروی مهاجر، شرایط مهاجرت به آلمان و اخذ اقامت این کشور آسانتر خواهد شد.
در هر صورت، با هر هدفی که میخواهید مهاجرت کنید، سرزمین رایش یکی از بهترین گزینههاست. کشور آلمان برای مهاجرت نهتنها قوانین سختگیرانه و دستوپاگیری ندارد، بلکه با گذشت زمان این روند و قوانین را سادهتر میکند. اول از همه با روشهای مهاجرتی شروع میکنیم، در پاسخ به این سؤال که چگونه به آلمان مهاجرت کنیم؟
راههای مهاجرت به آلمان کدامند؟
روشهای مهاجرت به آلمان متنوع هستند. از تصمیم برای تحصیل در این کشور گرفته تا راهاندازی یک کسبوکار؛ با هر هدفی که بخواهید به آلمان مهاجرت کنید، روش مناسبی برای شما وجود دارد! در ادامه، با متداولترین و مهمترین راههای مهاجرت به آلمان آشنا میشوید.
یادتان نرود، هرکدام از این روشهای مهاجرتی یک صفحه اختصاصی دارند که در آن بهطور تخصصیتر و جامعتر آن روش را بررسی کردهایم.
تنوع مشاغل و بازارِ کار، راحتیِ اخذ ویزا برای ایرانیان، حقوق و دستمزد بالا، شرایط سادۀ اخذ اقامت دائم و کیفیت بالای زندگی، همه از مزایای مهاجرت کاری به آلمان هستند.
آلمان هفت نوع ویزای کار دارد که هر کدام شرایط خاص خود را دارند. خلاصۀ مهمترین شرایط که بین اکثر این ویزاها یکسان است، این موارد هستند:
مهمترین شرایط مهاجرت کاری به آلمان
سن بهتر است بین 18 تا 45 سال باشد
مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B1 یا B2
سابقهکار مرتبط و مفید. میزان آن با توجه به نوع ویزا متفاوت است
جاب آفر در اکثر روشها الزامی است.
عنوان شغل و تخصص با جاب آفر یکسان باشد یا ارتباط نزدیک داشته باشد.
تمکن مالی میزان آن با توجه به نوع ویزا متفاوت است.
حین تحصیل میتوانید کار کنید و بعد از فارغالتحصیلی هم میتوانید بهمدت 18ماه در این کشور بمانید و بهدنبال کار بگردید و مهمتر از همه؛ بعد از دو سال زندگی در این کشور میتوانید اقامت دائم بگیرید.
بازارهای تجاری متنوع، روابط اقتصادی گسترده، حمایتهای دولتی و شرایط مناسب برای رشد و سوددهی، باعث شده تا سرمایهگذاری یکی از بهترین روشهای مهاجرت به آلمان شود. کارآفرینی، استارتاپ و ثبت شرکت مهمترین روشها برای سرمایهگذاری در این کشور هستند.
با این روش، اقامت 3 و 5 ساله به شما داده میشود که معمولاً بعد از سال سوم به نوع دائم تبدیل میشود. مهمترین شرایط مهاجرت به آلمان در این روش، داشتن یک بیزنسپلن قوی و سرمایۀ کافی است. نگران نباشید؛ اطلاعات کاملتر و تخصصیتر را در مطلب سرمایهگذاری در آلمان توضیح دادهایم.
سه نوع مجوز پناهندگی برای این کشور وجود دارد که هرکدام شرایط و پیچیدگیهای خاصِ خود را دارند؛ اما بهطور کلی، پناهندگی یکی از خطرناکترین روشهای مهاجرت است و بهجز در موارد خاص، توصیه نمیشود.
از مهمترین شرایط مهاجرت به آلمان در این روش این است که همسر شما شهروند یا مقیم دائم آلمان باشد، توانایی حمایت مالی از شما داشته باشد، ازدواجتان رسمی، قابل اثبات و همراه با سابقۀ آشنایی قبلی باشد و درنهایت بتوانید در سطح B1 به زبان آلمانی مسلط باشید.
کودکی که در آلمان متولد میشود، در دو حالت اقامت این کشور را میگیرد:
حداقل یکی از والدین اقامت دائم کشور آلمان داشته باشد
حداقل یکی از والدین 8 سال اقامت قانونی در آلمان داشته باشد