قطر Qatar یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که در سالهای اخیر طرفداران بسیاری پیدا کرده است. احتمالا میدانید که این کشور در حال حاضر ثروتمندترین کشور دنیاست! رشد و توسعه این کشور حوزه خلیج فارس باعث سرازیر شدن مهاجران برای کار، سرمایه گذاری و زندگی در این کشور و افزایش آمار مهاجرت به قطر شده است.
در حال حاضر، در پارسی کانادا برای کشور قطر خدمت مهاجرت پرستاران و پزشکان و استخدام مهماندار هواپیما ارائه میشود. تلاشمان در این صفحه، تنها ارائه اطلاعات صحیح و بهروز دربارۀ این موضوع است. برای اطلاع از سایر خدمات ما و روشهای دیگرِ مهاجرت، فرم ارزیابی مهاجرت را پر کنید.
طبق آخرین آمار جمعیتی موجود؛ جمیعیت قطر در سال 2021، در حدود 2.9 میلیون نفر است که از این تعداد فقط در حدود 350 هزار نفر آنها قطری هستند!
یعنی حدود 78% جمیعت قطر را مهاجران و نیروهای کار خارجی تشکیل میدهند. سهم ایرانیان هم از این آمار در حدود 32 هزار نفر است.
آمار جمعیتی قطر (آخرین تغییرات سال 2021)
جمعیت کل
2.9~ میلیون نفر
جمعیت قطری الاصل
350~ هزار نفر
جمعیت مهاجر
2.5~ میلیون نفر
جمعیت ایرانیان قطر
32~ هزار نفر
اخذ ویزای قطر برای ایرانیان در سالهای اخیر با مشکلاتی همراه بود. با وجود همه مشکلات و سختیها، مهاجرت به قطر و اخذ اقامت قطر برای ایرانیان ممکن است. در این مطلب قصد داریم شرایط مهاجرت به قطر، روشها، هزینهها و انواع ویزای قطر را بررسی کنیم. در صورتی که میخواهید اطلاعات کاملی درباره این کشور بهدست آورید، مطلب درباره قطر را مطالعه کنید.
راه های مهاجرت به قطر
هر چند روش های مهاجرت به قطر متنوع است، اما کار و سرمایهگذاری از مهمترین و پرکاربردترین روشها هستند. در ادامه این روشها را بررسی میکنیم.
مهاجرت کاری به قطر
درصد زیادی از مهاجران در قطر، برای کار به این کشور مهاجرت کردهاند. توسعه سریع قطر، نیاز این کشور به نیروی کار خصوصاً در دوحه Doha را در سالها اخیر افزایش داده است.
با توجه میزبانی جام جهانی 2022 در قطر، سرمایهگذاران و نیروهای کار زیادی برای آمادهسازی زیرساختهای این رویداد به قطر وارد شدهاند، استخدام مهماندار هواپیمایی در قطر یکی از مواردی است که دراین دوران اوج گرفته است.
شاید شنیدن این موضوع برای شما عجیب باشد؛ قطر یکی از کشورهای با کمترین نرخ بیکاری در دنیا است! طبق آمار CIA World Factbook؛ نرخ بیکاری در قطر 0.3% است!
با توجه به چشمانداز 2030 قطر (Qatar National Vision 2030)؛ یکی از نیازهای این کشور برای ساخت یک کشور توسعهیافته، نیروی کار زیاد و قوی است.
در نتیجه میتوان پیشبینی کرد پذیرش کارگران و نیروهای ماهر توسط قطر در سالها آینده هم افزایش یابد.
میانگین دستمزد ساعتی در قطر 24 دلار است. مشاغل بازار کار قطر هم بیشتر در حوزههای تجارت، مهندسی، پزشکی، ماشین آلات صنعتی، اداری، شیلات و کشاورزی است.
برای کار در قطر ویزاهای مختلفی صادر میشود. مهمترین ویزاهای کاری قطر این موارد هستند:
ویزای کاری قطر با حمایت کارفرما (Work Visa on Company Sponsorship)
ویزای کاری مستقل برای مشاغل خانگی (Entry Visa on Personal Sponsorship for House Workers)
ویزای کار مستقل برای مشاغل معمولی (Entry Visa for Work for those in the status of Household Workers)
ویزای کار چند بار ورود قطر (Multiple Entry Work Visit Visa)
این ویزا بهمدت 1 ماه صادر میشود و تا 6 ماه هم میتواند تمدید شود.
ویزای بیزینس قطر (Businessmen Visa)
مهاجرت تحصیلی به قطر
قطر چندان برای تحصیل شناختهشده نیست، اما اگر کمی از برنامههای این کشور در حوزه آموزش برای شما بگوییم، انگشت تعجب به دهان میگیرید! این کشور در حال توسعه یک شهر آموزشی در الریان Al-Rayyan است.
بنیاد قطر Qatar Foundation مجری توسعه این شهر آموزشی است. بانو موزا بنت ناصر (همسر امیر پیشین قطر) بهعنوان مدیر بنیاد قطر بهترین طراحان، مهندسان، مشاوران و اساتید را برای توسعه قطر در حوزه آموزش به کار گرفته است.
از بیش از 25 دانشگاه قطر، 17 دانشگاه بینالمللی و یک شعبه یا پردیس از دانشگاههای آمریکایی و اروپایی در قطر هستند. چند نمونه از این دانشگاهها را در لیست زیر میبینید:
دانشگاه های آمریکایی و اروپایی قطر
دانشگاه کارنگی ملون Carnegie Mellon University
دانشگاه جرج تاون Georgetown University
دانشگاه تگزاس A&M Texas A&M University
دانشگاه آلمانی قطر German University of Qatar
دانشگاه علوم کاربردی استندن قطر Stenden Qatar, University of Applied Sciences
دانشگاه کسب و کار HEC پاریس HEC Paris Business School
کالج پزشکی وایل کرنل قطر Weill Cornell Medicine College
دانشگاه نورث آمبریا Northumbria university of Qatar
یکی از شناختهشدن ترین دانشگاههای این کشور، دانشگاه قطر Qatar University است که در رنکینگ جهانی QS رتبه 224 دارد و حدوداً 3 هزار دانشجوی خارجی در آن در حال تحصیل هستند.
برای اینکه بهتر متوجه اعتبار و رنکینگ دانشگاه قطر در رتبهبندی جهانی شوید، در سال 2021 رنکینگ جهانی QS دانشگاه شریف تهران و دانشگاه امیرکبیر تهران بهترتیب 409 و 477 بوده!
پس فکر اینکه قطر در زمینه آموزش حرفی برای گفتن ندارد را از سرتان بیرون کنید! پیشرفت این کشور در حوزه آموزش، آمار مهاجرت به قطر از طریق تحصیل را هم را در سالهای اخیر افزایش داده است. تحصیل در قطر به دو زبان انگلیسی و عربی ممکن است، هر چند دانشگاههای بینالمللی به زبان انگلیسی تدریس میکنند.
دانشجویان برای اخذ ویزا و ادامه تحصیل در قطر باید از یکی از دانشگاههای این کشور نامه پذیرش تحصیلی داشته باشند. دانشجویان میتوانند پس از اخذ پذیرش و ویزا به قطر مهاجرت کرده و در این کشور مشغول به تحصیل شوند.
با توجه به هزینههای بالای تحصیل و زندگی در قطر، گرفتن فاند و بورسیه تحصیلی هم در این کشور ممکن است.
مهاجرت به قطر از طریق سرمایه گذاری
با توجه به رشد و توسعه کشور قطر در سالهای اخیر، این کشور به یکی از جذابترین گزینهها برای سرمایهگذاری تبدیل شده است. اگر نگاهی به مسیر توسعه کشورهای ثروتمند خلیج فارس مانند امارات بیندازیم، میبینیم سرمایهگذاری در این کشورها پر بازده و موفق است.
طبق اطلاعات دولت این کشور؛ حدود 20% سرمایهگذاریها در قطر در حوزههای صنعتی از سمت سرمایهگذاران خارجی انجام میشود. برای اخذ ویزای سرمایه گذاری قطر روشهای مختلفی وجود دارد که مهمترین آنها این موارد هستند:
خرید ملک
ثبت شرکت
کارآفرینی
سپرده گذاری بانکی
با توجه به روش سرمایهگذاری و شرایط شما، قطر اقامت موقت یا دائم به سرمایهگذاران اعصا میکند. در ادامه مهمترین روشهای سرمایهگذاری در قطر را بررسی میکنیم:
اقامت قطر از طریق خرید ملک
قطر در راستای کاهش وابستگی خود به درآمدهای نفت و گاز و سرمایهگذاری در بخشهای دیگر، در اواخر سال 2020 تصمیمات جدیدی برای سرمایه گذاری در بخش املاک گرفت.
طبق این تصمیمات روند پیچیده قبلی برای خرید ملک در قطر کنار رفت و الان روند اخذ اقامت قطر با خرید ملک برای متقاضیان سادهتر شده است. اگر به خرید ملک در این کشور علاقهدارید میتوانید با سرمایهگذاری 200 هزار دلاری اقامت موقت قطر و با سرمایهگذاری 1 میلیون دلاری اقامت دائم قطر را هم بگیرید!
اقامت قطر با ثبت شرکت
ثبت شرکت هم یکی از راه های مهاجرت به قطر و اخذ اقامت این کشور است. این کشور شرایط ایدهآلی را برای سرمایهگذاران خارجی برای راه اندازی یک کسبوکار در اختیار گذاشته است.
مالیات بر درآمد در قطر در بسیاری از حوزههای کاری صفر و برای برخی دیگر هم بسیار پایین است. بهرهمندی از امکانات بالای قطر در صادرات و واردات، جذب سرمایهگذاران و سیاستهای حمایتی قوی از مزایای ثبت شرکت در قطر است.
با ثبت شرکت در قطر، اقامت موقت (نهایت 2 ساله) به متقاضیان داده میشود.
مهاجرت ورزشی به قطر
قطر یکی از کشورهایی است که بیشترین آمار استخدام ورزشکاران خارجی و بهکارگیری آنها در مسابقات بین المللی را دارد. حقوق بالا و اقامت قطر هم در عوض به این ورزشکاران داده میشود! این موارد باعث افزایش آمار مهاجرت ورزشکاران به قطر در سالهای اخیر شده است.
البته این رفتار قطر و بعضی دیگر از کشورهای عربی مورد انتقاد و بحث در جامعه بینالمللی ورزش شده است.
تا جایی که اتحادیه بینالمللی فدراسیونهای دو و میدانی در سال 2018 مسابقه دادن برای سایر کشورها را ممنوع کرد و قوانین سختگیرانهتری برای این موارد در نظر گرفت.
با توجه به خیز قطر برای میزبانی جامجهانی 2022 و برنامههای مختلف این کشور برای توسعه ورزش، پیشبینی میشود ورزشکاران در این کشور آینده خوبی داشته باشند.
شرایط مهاجرت به قطر
شرایط مهاجرت به قطر با توجه به روش مهاجرتی متفاوت است. برای مثال شرایط اخذ ویزای تحصیلی قطر با شرایط مهاجرت به قطر از طریق کار متفاوت است.
برخی از شرایط هم عمومی و فارغ از نوع ویزای قطر و روش مهاجرتی است. مهمترین آنها این موارد است:
داشتن وضعیت سلامتی مناسب و گذراندن تستهای پزشکی
نداشتن سوء پیشینه
تکمیل بودن مدارک
پرداخت هزینههای دولتی صدور ویزا
یکی از سوالهای متقاضیان در این بخش ایناست که برای اخذ ویزای قطر هزینه ها چقدر است؟ و سوال دیگر اینکه هزینه زندگی در قطر چقدر است؟
بنابراین قسمت هزینهها را به دو بخش هزینهها مهاجرت و هزینهها زندگی تقسیمبندی میکنیم.
هزینه مهاجرت به قطر با توجه به نوع ویزای شما، روش مهاجرتی و شرایط دیگر متفاوت است. مهمترین موارد در این بخش هزینه صدور ویزا، انگشت نگاری و سفارت است.
هزینه ویزای قطر
ویزای بیزینس قطر Businessmen Visa
200 ریال قطر
ویزای کار چندبار ورود قطر Multiple Entry Work Visit Visa
200 ریال قطر برای هر ماه اقامت
ویزای سرمایهگذاری قطر Investor Residence Visa
200 ریال قطر
ویزای توریستی قطر Visit Visas
100 ریال قطر
ویزای ترانزیت قطر Transit Visas
100 ریال قطر
لازم بهذکر است این مبالغ هزینههای دولتی صدور ویزاست که دولت قطر از شما دریافت میکند. برای انگشتنگاری و مراحل دیگری اداری هم ممکن است از شما هزینههایی دریافت شود.
همچنین هزینه وکیل مهاجرتی قطر و پیگیری پرونده هم جدای از این موارد است.
در مورد هزینههای زندگی در قطر باید بگوییم کمی باید سر کیسه را شل کنید! بعضی از هزینهها مانند سوخت، برق و سایر انرژیها چندان خرج بردار نیستند اما هزینه خورد و خوراک و اجارهخانه سنگین است.
البته سبک زندگی و فاکتورهای شخصی دیگر هم در تعیین عدد نهایی هزینهها بسیار موثر است. میانگین هزینه زندگی متوسط در قطر برای 1 نفر با اجارهخانه یک آپارتمان کوچک خارج از مرکز شهر حدودا 8000 درهم (2200~ دلار) در ماه است که ممکن است برای ایرانیان سنگین باشد!
این نکته را هم در نظر بگیرید در صورت کار در قطر، شما به ریال قطر حقوق میگیرید و ممکن است بهراحتی بخش زیادی از هزینههای زندگی خود را پوشش دهید.
وکیل مهاجرت به قطر
با توجه به پیچیدگیهای قوانین مهاجرت به قطر و چالشهای مختلف در این مسیر، وجود یک وکیل یا مشاور مهاجرتی میتواند این روند را سریعتر کرده و درصد موفقیت پرونده مهاجرتی را بالاتر ببرد.
وکیل مهاجرت به قطر با توجه به شرایط و مدارکتان، بهترین روش را به شما پیشنهاد داده و در روند مهاجرت به قطر به شما کمک میکند.
برای دریافت مشاوره در زمینه اخذ اقامت قطر کافیست فرم ارزیابی مهاجرت را پر کنید تا مشاوران راحت رفت در اسرع وقت با شما تماس میگیرند.