کانادا یکی از کشورهای قاره آمریکای شمالی و دومین کشور بزرگ دنیا از نظر مساحت است. این کشور از شرق به اقیانوس اطلس، از غرب به اقیانوس آرام و از شمال به قطب شمال متصل است. کانادا تنها دو مرز خاکی دارد. آمریکا در جنوب و آلاسکا در شمال غرب.
به کانادا سرزمین بزرگ سفید شمالی (The Great White North) میگویند. بزرگ بهدلیل مساحت بالای آن، سفید بهدلیل نزدیکی به قطب شمال و پوشش برفی گسترده و شمالی به دلیل قرارگیری در شمال قاره آمریکا.
در این مطلب اطلاعاتی درباره کانادا ارائه میکنیم و با این کشور بیشتر آشنا میشویم. در ابتدا اطلاعات کلی این کشور را در زیر آوردهایم:
نام
کانادا (Canada)
پرچم
پایتخت
اتاوا (Ottawa)
بزرگترین شهرها
تورنتو (Toronto) و مونترال (Montreal)
مساحت
9,948,670 کیلومترمربع
زبان رسمی
انگلیسی و فرانسوی
جمعیت (آخرین آمار 2021)
حدود 38.2 میلیون نفر
تعداد قلمروها و مناطق
3 قلمرو، 5 منطقه
تعداد ایالت ها
10 ایالت
آب و هوا
سردسیری و قطبی
نوع حکومت
فدرال پارلمانی - پادشاهی مشروطه
پادشاه
ملکه الیزابت دوم (Elizabeth II)
فرماندار کل
مری سایمون (Mary Simon)
دین
مسیحیت - بی دین - اسلام
واحد پول
دلار کانادا ($CAD)
پیش شماره
1+
شاخص امید به زندگی (OECD)
81.7 سال
در ادامه با این کشور بیشتر آشنا میشوید:
مناطق، قلمروها و ایالت های کانادا
به دلیل قرارگیری کانادا در نیمکره شمالی و در نزدیکی قطب شمال، حدود 80 درصد از مساحت آن خالی از سکنه است! یعنی بیشتر جمعیت این کشور در نزدیکی مرز با آمریکا زندگی میکنند و بخش وسیعی از ایالتهای آن تراکم جمعیت بسیار پایین و حتی صفر دارند.
کانادا از 5 منطقه، 3 قلمرو و 10 ایالت یا استان تشکیل شده است. بزرگترین واحد بخشبندی کانادا، منطقه است. یعنی ایالتها و قلمروها زیر مجموعه مناطق هستند.
مناطق کانادا (Regions)
منطقه اطلس یا آتلانتیک (Atlantic)
منطقه شمالی (North)
منطقه ساحل غربی (West Coast)
منطقه فلات یا علفزار (Prairies)
کانادای مرکزی (Central Canada)
ایالت های کانادا (Provinces)
انتاریو (Ontario)
آلبرتا (Alberta)
بریتیش کلمبیا (British Columbia)
مانیتوبا (Manitoba)
نیوبرانزویک (New Brunswick)
نیوفاندلند و لابرادور (Newfoundland and Labrador)
نوا اسکوشیا (Nova Scotia)
جزیره پرنس ادوارد (Prince Edward Island)
کبک (Quebec)
ساسکاچوان (Saskatchewan)
قلمروهای کانادا (Territories)
نورتوست تریتوریز (Northwest Territories)
نوناووت (Nunavut)
یوکان (Yukon)
نقشه ایالت ها و قلمروهای کانادا
مهمترین شهرهای کانادا
پایتخت کانادا شهر اتاوا (Ottawa) است، اما سه شهر تورنتو (Toronto)، مونترال (Montreal) و ونکوور (Vancouver) بزرگترین و مهمترین شهرهای آن هستند.
اتاوا (Ottawa)
تورنتو (Toronto)
مونترال (Montreal)
ونکوور (Vancouver)
نقشه کانادا
تاریخچه کانادا
سابقه زندگی در کانادا به حدود 26 هزار سال پیش و عصر یخ برمیگردد. قلمرو یوکان (Yukon) از قدیمیترین ناحیههای کشور کانادا از نظر تاریخ زندگی انسان است. کانادا در طول تاریخهای مختلف اتفاقات و جنگهای متعددی را پشت سر گذاشته است. این کشور بیشتر از 400 سال مستعمره انگلستان و فرانسه بود تا اینکه در سال 1867 به استقلال رسید.
اواسط قرن بیستم، انقلابی در کبک کانادا اتفاق افتاد که به انقلاب آرام (Quiet Revolution) شناخته شد. در این انقلاب، کبک از ساختار کشاورزی و جامعه طبقاتی سنتی فاصله گرفت و در حوزههای مختلفی مانند آموزش، بهداشت و خدمات اجتماعی پیشرفت سریع و عجیبی را تجربه کرد. این دگرگونیها در نهایت تاثیر مهمی در بقیه مناطق و استانهای کانادا هم گذاشت و به پیشرفت کانادا کمک بزرگی کرد.
در مطلب تاریخچه کشور کانادا میتوانید با تاریخ این کشور بیشتر آشنا شوید.
فرهنگ و مردم کانادا
کانادا از مهاجرپذیرترین کشورهای دنیاست. بههمین دلیل، تنوع نژادی و فرهنگی کمکم جزئی از ماهیت جامعه آن شده است. این کشور طبق شاخصهای موسسه خانه آزادی (Freedom House)؛ جز 10 کشور اول دنیا در آزادیهای اجتماعی و اعتقادی است و در فهرست بهترین کشورها برای زندگی قرار دارد.
طبق آمار وزارت امور خارجه ایران: در سال 2021 حدود 400 هزار ایرانی در کانادا زندگی میکنند. در نتیجه زندگی در کانادا برای ایرانیان چندان هم سخت نخواهد بود! جزئیات بیشتر درباره فرهنگ و مردم کانادا را در مطلب پیشنهادی زیر بخوانید:
آب و هوای کانادا
کانادا بزرگترین کشور دنیا از نظر وسعت پس از روسیه است. بههمین دلیل آبوهوای متفاوتی هم در مناطق مختلف آن میتوان تجربه کرد. اما بهطور کلی کانادا کشوری سرد و آب و هوای بیشتر مناطق آن سرد و قطبی است. مناطق جنوبی آن که در نزدیکی مرز آمریکا هستند، آب و هوای معتدل دارند. بههمین دلیل بیشترین جمعیت کانادا در این مناطق هستند.
زمستانها در این کشور سرد و طولانی و تابستانها معتدل و خنک است. بریتیش کلمبیا و نیوفاندلند از استانهایی با بیشترین روزهای بارانی هستند و شهرهای جنوبی مانند تورنتو و ونکوور معتدلترین آب و هوا برای زندگی را دارند. در مطلب آب و هوای کانادا میتوانید اطلاعات بیشتری درباره آب و هوای این کشور بهدست آورید.
طبق آمار وزارت امور خارجه ایران: در سال 2021 حدود 400 هزار ایرانی در کانادا زندگی میکنند. در نتیجه زندگی در کانادا برای ایرانیان چندان هم سخت نخواهد بود! جزئیات بیشتر درباره فرهنگ و مردم کانادا را در مطلب پیشنهادی زیر بخوانید:
اقتصاد کانادا
کانادا جز 10 قدرت اقتصادی دنیا از نظر تولید ناخالص داخلی (GPD) است. واحد پول کانادا (دلار) هم جز برترین ارزهای رایج از نظر حجم مبادلات در دنیا قرار دارد. کشاورزی، صنعت، خودروسازی، معادن، نفت-گاز-پتروشیمی و صنایع غذایی از بزرگترین حوزههای اقتصادی این کشور است.
کانادا یکی از بزرگترین صادر کنندگان دنیا و از کشورهای مطرح در زمینه هوافضا است که درصد بالایی از مبادلات اقتصادی آن با آمریکا و کشورهای اروپایی صورت میگیرد.
رشد اقتصادی خوب، بازار گسترده و وجود فرصتهای مناسب، باعث شده کانادا به یکی از بهترین کشورها برای کار و سرمایه گذاری تبدیل شود. در مطلب اقتصاد کانادا میتوانید در این باره بیشتر بخوانید.
طبق آمار وزارت امور خارجه ایران: در سال 2021 حدود 400 هزار ایرانی در کانادا زندگی میکنند. در نتیجه زندگی در کانادا برای ایرانیان چندان هم سخت نخواهد بود! جزئیات بیشتر درباره فرهنگ و مردم کانادا را در مطلب پیشنهادی زیر بخوانید:
کانادا برای زندگی
کانادا یک کشور توسعه یافته است. جز 10 قدرت اقتصادی دنیاست و با توجه به سطح رفاه بالا، یکی از بهترین کشورها برای زندگی و یکی از محبوبترین مقاصد مهاجرتی است.
در شاخصهای رضایت از زندگی (Life Satisfaction)، آموزش (Education)، امنیت (Safety) و سلامت (Health) در آمار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، کانادا در رده بهترین کشورهای دنیا قرار دارد. در مطلب زندگی در کانادا میتوانید کانادا را از نظر شاخصهای زندگی، هزینه زندگی و … بررسی کنید.
کانادا برای مهاجرت
کانادا با کمبود نیروی کار مواجه است و نرخ رشد جمعیت آن هم پایین است. برای همین دربهای کشور کانادا چندسالی است بهصورت مداوم به روی مهاجران باز است. این کشور همچنان مهاجر میپذیرد. درباره مهاجرت به کانادا مطالب زیر را از دست ندهید:
مهاجرت تحصیلی به کانادا
مهاجرت کاری به کانادا
مهاجرت سرمایه گذاری به کانادا (ویزای سرمایه گذاری کانادا)
مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری
مهاجرت به کانادا از طریق برنامه های استانی (PNP یا مهاجرت استانی کانادا)
مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی (Self Employed)
مهاجرت به کانادا از طریق برنامه مهاجرت روستانی (RNIP)